Hoe het begon…

Vanuit Tentoonstelling Weekenden thuis bij Marinus en Sandra Moek kwam er vraag naar cursussen aangaande de handgemaakte artikelen die aldaar werden tentoongesteld.
Sinds november 1991 bestaat zodoende Atelier de Kamperfoelie. Het Atelier van Sandra kreeg die naam vanwege de plant die de kant op groeit die het zelf verkiest. Dat is ook de bedoeling van Sandra: niet gebonden zijn aan technieken die "in de mode" zijn. Daarnaast is Kamperfoelie een weefpatroon, weven daarmee was Sandra in 1991 nog veel bezig.

Wat begon met allerlei cursussen: kartonnage, textielverven, stof marmeren, glasverven en meer resulteerde uiteindelijk in met name Temari. De specialisatie is ontstaan.
Dankzij Anneke Nienhaus, destijds van Atelier Svaret in het Scandinavisch dorp in Eelderwolde, kwam ik in contact met Temari. Voor mij is zij mijn voorbeeld, bedankt. Op een gegeven moment kwam ik in het bezit van 2 Japanse Temari boeken en 200 piepschuimballen.

Tja en toen ben ik maar ergens begonnen….geen cursus, geen Nederlandse tekst: puur door middel van plaatjes kijken, leerde ik mijzelf Temari maken. De kleuren, het geometrische, de cursisten, de achtergrond: allemaal factoren die mij stimuleren om door te gaan.

Van het één kwam het ander. En zo heb ik nu al vele patronen beschreven, geef ik cursussen in het hele land, verzorg ik demonstraties.
Allemaal om de Temari de bekendheid te geven die het mijns inziens verdient !!!


Graag tot ziens !

Sandra Moek
Atelier de Kamperfoelie.Assen

voorbeelden Sterren werkboek